Market and Cinema

Concept CGI of Square

Concept CGI of Square

The modern design will complement and echo the character of the city and the proposed building materials have been carefully selected following feedback.

The introduction of green walls will enhance the relationship of the city to the Cheshire countryside. The greenery will help soften the urban landscape and provide a healthier environment.

Arcade

view from Arcade

The cinema entrance will provide a distinct character from the remainder of the market building. The feature cinema staircase that rises up from ground level to level 2 to be viewed from the square. There will be a terraced area above the entrance.

The interior of the market is conceived as a contemporary timber structure, echoing Chester’s wealth of traditional timber framed buildings and providing a natural warmth to the market interior.

Wide roof spans and glazing allow a flexible, bright naturally lit interior. The carefully considered design of junction details and columns provides a finer, high quality scale to the design.

A range of bespoke market stalls take centre stage, wrapped around a central dining space offering the opportunities for raised seating areas and planting opportunities to animate the interior. A mezzanine bridge level provides more flexible space for complimentary uses such as craft makers, exhibition, gallery and more flexible contemporary workspaces.

Market internal concept

Market Internal Concept

Next – Multi Storey Car Park